dilldallholom

Alternativ rock fra Norge

Biografi

dilldallholom, en fossende fjellbekk av fuzzbass, glidende tepper av ekkogitar og der, på neset står bygdetullingen og vræler ut sine forbannelser. broren som skal passe på`n er nede i byen og har havna i dårlig selskap…. og her tar dilldallholom over og forteller deg resten av historien

1990: på bygda

jo da. jeg husker det som det var i går. på blåfargeverket 1990 kommer det imot meg et skautroll av en kar. kåre spør etter fyr, og etter en del småprat kommer vi inn på musikk. og, pang! full klaff. engedal og stordal kombinert med vanilla fudge, jo da. karl og kåre er i gang. notodden er stedet, og kåre foreslo ”dilldallholom” som bandnavn – hentet fra eventyret om reven som skulle passe på buskapen. tungt, og med norske tekster, ble dilldallholoms sound meislet frem. av: thomas schelver (bass) (gummi), olav k. bang (gitar), kåre brynjulvsrud (gitar, sang), karl olav brynhildsen (gitar, sang) (truck 16, tales of brave + se egen omtale) samt pål eilertsen (trommer). spellejobber, både akustiske og elektriske ble avholdt på lokale steder som arno, bellmann, lærerhøyskolen samt tuven-festivalen.

1992: oslo-avdelingen opprettes

i oslo 1992, sitter ole randers-pehrson (babi jar, joachim nielsen, mickey faust) og lager demoer for overnevnte og da karl og kåre ramler innom hans ”coma-studio” treffer de nok en musikk-sjelefrende. heretter blir grünerløkka basen for dilldallholom. bassist og trommeslager trengs. så en dag presenterer kåre: arne løining. arne spiller ikke bare bass, men er også drivende god på trombone. arne blir raskt en kreativ katalysator i dilldallholom. men, hva med trommeslager? en trommeslager som passer inn i dilldallholoms skrudde verdensbilde er ikke lett å finne. så, vi spiller uten. live-spilling på chateu neuf, med gunnar brynjulvsrud (spiker) og m. gira (swans) ble resultatet. dilldallholoms oslo-avdeling, dvs arne, ole, karl og kåre jobber nå kun med opptak, og to kassett utgivelser samt cd`n ”de døves tjern” blir resultatet. på cd`n ”de døves tjern” fikk vi hjelp av følgende trommeslagere: per christian pedersen (truck 16, six pack), kim (?) samt tore wildhauer (for mange band til å nevnes).

1997: skien kaller

i 1997 flytter karl olav til skien og tar med seg konseptet og bandnavnet (arne og kåre har dog fremdeles kreative innspill og føringer). karl olav tar en telefon til gunnar strander og per sælør (tales of brave, tracemen, shine dion) og de ordner band og øvingslokale på direkten. skiens-utgaven, dvs per sælør (gitar), gunnar strander (trommer) (tracemen, + se egen omtale) og lars petter homme (bass) (edgars, tales of brave, ugler i mosen) starter raskt og bygge opp et live-sett. per tar jobben med å spille inn og mixe cd`n ”stålfinger”. og skiens-utgaven av dilldallholom er oppe og går med spillejobber og cd utgivelser.

2000: rystelser innad

per sælør, som nå jobber som fast tekniker/ produsent – trekker seg og inn kommer jørn r. andersen (gitar, mellotron) (ugler i mosen, shine dion, + se egen omtale). kåre og arne fra oslo-avdelingen er fremdeles med som låtskrivere og produsenter, og et samarbeid med oslo-avdelingen resulterer i lp`n og cd`n ”dr ja”. denne ble behørig presentert hos harald are lund, (nrk p3) i 2001.spillejobber blir det også, og jeg får nevne nm på ski, hvor vi i en svær sal full av norgeseliten på ski framførte deler av dilldallprosjektet draumkvedet, med ingeborg bratland (kveding) som en høydare. geir fragell (orgel) (wenche myhre, pink mink) og arne (trombone) stiller også opp på studio og live spillinger når det trengs.

lars petter må så ofre seg for familien og forlater skuta rett etter demoen til ”kun for dine røde øyne” ble laget. trond namløs (truck 16, six pack, + se egen omtale) blir hanka inn på bass. trond lærer seg live låter og bidrar som bassmann livejobber på festivaler som hesjerock og lille woodstock, samt på cd`ene ”mens vi venter på…” og ”kun for dine røde øyne”.

2007-2011: Kofix-perioden

Jørn Andersen, Karl Olav Brynhildsen, Trond Namløs, Gunnar Strander og Geir Fragell
spiller inn dobbeltalbumet «Fra Munchhausen med Kofix». Dobbelt LP`n blir presset i
England under oppsyn av Jørn og Gunnar. Flere konserter blir holdt og et par av dem
blir også filmet.

2011: Fuzz-gubbe

Trond og Jørn slutter i all vennskapelighet, og ur-medlemmene: Thomas Schelver (som
var med å starte bandet i 1991), Per Sælør (Stålfinger) og Arne (Eldsteraads medlem)
er med for fullt igjen. I tillegg til disse består Fuzz-gubbe versjonen av
dilldallholom av Karl Olav Brynhildsen og Gunnar Strander. På tampen av året 2011 er
demoer til ny LP spilt inn og vi ser for oss 2012 som et år med ny utgivelse,
konsert og førstkommende dillfest i april. Følg med på reisen!


Tagged as + Kategorisert som Info

Gi en kommentar